Таңғы ас- адам ағзасы үшін де, жалпы күні бойы сергек жүруіне әсер ететін маңызды нәрселердің бірі. Таңғы ас ішкен адам түске дейін жігерлі болып жүретіні анық. Алайда таңғы асқа өте ауыр, майлы тағамдар ішпеген жөн деп жатамыз. Ал басқа мемлекеттер таңғы асқа не ішеді екен? !

Англия: жұмыртқа, бекон, саңырауқұлақ, фасоль

6

Индия: идли бәліші- мемлекеттің оңтүстік аймағындағы тұрғындарының ұлттық тағамы. Бұл бәлішті қара чечевица, күріш және әртүрлі сол елде өсетін қоспалардан әзірлейді.9

Италия: капучино кофесі және печенье

10

Жапония: Мисо сорпасы, күріш және жапырақты тұздықтар

11

Марокко: тосаппен бутерброд, ірімшік, май

12

Иран: жұқа лаваш пен омлет. Бұл тағам «ку-ку сабзи» деп аталады. 

Турция:нан, ірімшік, май, оливки, жұмыртқа, қияр, қызанақ, тосап, бал, қаймақ.

15

Пікір қосу